VOORWOORD#We are mobility

Mobiliteit is een zaak van iedereen. De mobiliteit van personen en goederen, in welk vorm dan ook, is vandaag een belangrijke uitdaging die voortdurend blijft evolueren.

FEBIAC, de Federatie van de auto- en tweewielerindustrie in België en het Groothertogdom Luxemburg, heeft daarom besloten een deel van zijn inspanningen toe te spitsen op de eerste editie van het salon

#WeAreMobility

#wearemobility

#WeAreMobility is een nieuw platform waar elke bezoeker kan kennismaken met de huidige en toekomstige mobiliteitsoplossingen aan de hand van concrete ervaringen, die van 18 tot 21 januari 2018 worden georganiseerd in Paleis 10 van Brussels Expo.

Dit evenement vindt plaats in de marge van het Auto- en Motosalon. Een ticket voor het Auto- en Motosalon geeft automatisch toegang tot het Salon #WeAreMobility diezelfde dag. Afzonderlijke tickets voor #WeAreMobility zijn niet verkrijgbaar.

Datum & Plaats

8:00 › 18:00
European Automotive Forum

18 jan 2018

11:00 › 19:00
#WeAreMobility

19 jan 2018

11:00 › 22:00
#WeAreMobility

20 jan 2018

10:00 › 19:00
#WeAreMobility

21 jan 2018

10:00 › 19:00
#WeAreMobility

Exposanten

Ontdek de volledige lijst van exposanten door hieronder te klikken:

Alle exposanten
Plan van het salon

Wat krijgt u te zien tijdens uw bezoek
aan #WeAreMobility?

Een test- en demonstratiepiste

Op onze test- en demonstratiepiste kunt u kennismaken met de zogeheten ‘zachte’ persoonlijke mobiliteitsvormen zoals eenwielers, hoverboards, steps en scooters (met of zonder elektrische ondersteuning).

Geconnecteerde mobiliteit

Een smartphone, een verbinding en u beschikt onmiddellijk over een massa apps die uw mobiliteit op duurzame wijze kunnen veranderen. Dit mobiliteitsaanbod kan ook betalend zijn, via een kaart en services die het aanbod, de uren en het gemak van mobiliteitsoplossingen in kaart brengen. Kom de geconnecteerde oplossingen ontdekken in Paleis 10.

Mobiliteitsdiensten

We kunnen niet over mobiliteit praten zonder ook de services te bespreken die daarvoor nodig zijn: financiering of leasing van fietsen of bakfietsen, energie of oplaadmogelijkheden, verzekering, informatie over grote stadscentra, enz.

Gedeelde mobiliteitsoplossingen

Ontdek of perfectioneer uw kennis van de gedeelde mobiliteit of ‘Shared Mobility’:
  • - op twee wielen: steps, fietsen, scooters met of zonder elektrische ondersteuning, enz.
  • - op vier wielen: carsharing, auto’s met chauffeur, enz.
Test en beleef de ervaring van de gedeelde mobiliteit wanneer u naar het Auto- en Motosalon (12-21 januari) en het salon #WeAreMobility (18-21 januari) gaat dankzij onze partners van de Shared Mobility Parking.

Openbaar vervoer

We kunnen niet over mobiliteit praten zonder ook de services te bespreken die daarvoor nodig zijn: financiering of leasing van fietsen of bakfietsen, energie of oplaadmogelijkheden, verzekering, informatie over grote stadscentra, enz

Intelligente steden en gebouwen, drones en evoluties in de luchtvaart

Of het nu over de stad zelf gaat, of over wijken of zelfs gebouwen, onze steden evolueren in sneltempo.
Veel steden worden langzaam maar zeker lage-emissiezones, waardoor er technologische interventies nodig zijn om ze op intelligente wijze te beheren. Ook vliegende voorwerpen worden talrijker en roepen vragen op met betrekking tot hun integratie in het stedelijke landschap.
#WeAreMobility gunt u een blik op al deze evoluties!

Crowdfunding

De VZW AUTOSALON stelt 100.000 euro ter beschikking voor innovatie. #WeAreMobility en het participatieplatform HELLO CROWD bieden u de mogelijkheid om sommige projecten van Startups te ontdekken en te ondersteunen:

Elke startup bepaalt het bedrag dat ze met uw hulp wil bereiken in ruil voor een beloning.

Als de doelstelling van de cofinanciering bereikt is, zet #WeAreMobility zich in om een bijkomende premie (20.000 euro) te storten, te verdelen over de Startups die hun doelstelling hebben bereikt).

Bovendien is #WeAreMobility ook een jury, die innovaties beloont door in het totaal vier prijzen uit te reiken (80.000 euro, als volgt verdeeld: 35.000, 20.000, 15.000 & 10.000 - Reglement op aanvraag).

Wenst u deze projecten te ondersteunen?

STEM HIER

MediasAlle foto's en video's