#

Doe mij maar alternatieve mobiliteit

“Wie het een keer geprobeerd heeft, wil niet meer zonder”. Dat is wellicht de beste uitdrukking om uw buurman te overtuigen om alternatieve mobiliteitsdiensten te testen. Elke dag opnieuw worden we geconfronteerd met tijdverlies op de weg. Mobiliteit is een ware economische en maatschappelijke uitdaging geworden, zowel voor overheden als voor bedrijven en burgers. Maar hoe kunnen we iedereen overtuigen om zijn verplaatsingen in vraag te stellen? Heel eenvoudig: door de steeds talrijkere alternatieven te testen.

François D, een startende ondernemer, getuigt: Toen ik mijn baan opgaf om een eigen zaak te starten, moest ik nadenken over de kosten van bepaalde investeringen. Op het gebied van mobiliteit begreep ik al snel dat alternatieve vervoersmiddelen me heel wat tijd en geld zouden besparen, belastingvoordelen zouden geven en mijn persoonlijk welzijn zouden verhogen. Daarom heb ik in deze mobiliteitsvorm geïnvesteerd. Ik heb zelfs de intermodaliteit ontdekt. Elke ochtend kies ik mijn vervoermiddel volgens mijn agenda. Ik kan een gedeelde auto reserveren en mijn vouwfiets meenemen. En ik vergeet nooit mijn Mobib-kaart voor het geval de metro, tram of bus me sneller op mijn bestemming brengt dan de auto. Mobiliteit is een dagelijkse uitdaging geworden en ik heb ze perfect geïntegreerd.

Nog niet helemaal overtuigd? Wilt u de alternatieve mobiliteitsmiddelen van de toekomst uitproberen of er gewoon wat meer over weten? Hebt u gebruik gemaakt van onze initiatieven op 16 september op het Louizaplein in Brussel of op de Groenplaats in Antwerpen?

Daar kon u kennismaken met enkele oplossingen voor micromobiliteit (elektrische fietsen, steps, hoverboards en eenwielers), oplossingen voor gedeelde mobiliteit (op twee of vier wielen, met vaste standplaats of ‘free floating’) en zelfs apps die de intermodaliteit integreren.

Hierbij vindt u een link met informatie over deze evenementen hier.